Universitatea Națională de Arte București

Caută
Close this search box.

PROFESORI UNARTE

Lector univ. dr. Ciprian Paleologu

Facultatea de Arte Plastice (FAP), Departamentul Tehnico-Teoretice Lector univ., Titular

Ciprian Paleologu, artist român contemporan, lector universitar la Universitatea Națională de Arte din București, catedra de Teorie și Cercetare, este titularul disciplinelor Perspectivă, Compoziție Geometrică și Anamorfoze. În tradiția școlii de Perspectivă a Universității, disciplină fundamentală artistic-educativă, urmează unor nume importante ale specialității precum Profesorul Zamfir Dumitrescu, Profesorul Horia Teodoru, Lector Adrian Branea. Dezvoltarea și adaptarea la contextul contemporan a modului în care sunt studiate și puse în practică artistică materiile ce țin de geometria spațiului, alături de protejarea tradiției, sunt obiective educaționale principale. Simultan, descoperirea împreună cu studenții a aplicațiilor în proiecte personale și originale, a resurselor perspective, contribuie la evoluția artistică.

Principala cercetare artistică personală este amplul Proiect UMAN, început la vârsta de 24 de ani, în anul 2000, gândit de la început să se desfășoare în 24 de etape (cu frecvența bienală) până în anul 2046 și căruia i-au fost definite de la început toate elementele.

Cu o experiență consistentă în domeniul managementului cultural și al curatoriatului de artă dezvoltă proiecte importante, menționând câteva dintre acestea: din anul 2013 Fondator, Artist & Manager Galeria LABORNA; între 2006-2015 Membru în Consiliul de Conducere al Filialei Pictură Bucureşti a Uniunii Artiştilor Plastici din Romania; între 2002-2003 Şeful serviciului expoziţii al Uniunii Artiştilor Plastici din România; 2006-2007 Membru fondator al Galeriei NIT, structură de tineret în cadrul Uniunii Artiştilor Plastici din România, Bucureşti; 2018 – Fondarea împreună cu Doina Talmann, manager galeria KunstArt Bochum a “IMG. Program de implicare în management cultural-artistic/ Rezidența 2018/ Essen/ Germania”; 2006-Curatorul expoziţiei “Transmissionen 3”, Galeria Academiei de Artă din Stuttgart; 2003-Curatorul expoziţiei de pictură românească în cadrul Expoziţiei de schimburi culturale Japonia-România-2003 – Tokyo Metropolitan Art Space Exhibition Gallery.

Discipline predate: Perspectivă, Compoziţie geometrică plastică, Anamorfoze.

Curriculum Vitae >>

Contact: ciprian.paleologu@unarte.org

https://ciprianpaleologu.com