Universitatea Națională de Arte București

Caută
Close this search box.

PROFESORI UNARTE

Conf. univ. dr. habil. Cornel-Florin Moraru

IOSUD, Facultatea de Arte Plastice (FAP), Departamentul Tehnico-Teoretice Lector univ., Titular

Director de departament

Discipline predate: Filosofia Artei, Estetică, Istoria Filosofiei, Istoria Filosofiei, Gândirea Estetică contemporană, Estetică analitică, Etică Aplicată

Descriere Profesor: 

Cornel-Florin Moraru este doctor în filosofie, filolog clasicist și jurnalist cultural specializat în filosofie și neuroștiințe. În calitate de cadru didactic, el ocupă la ora actuală poziția de lector universitar al Universității Naționale de Arte din București, unde predă filosofia artei, estetică, istoria filosofiei și etică academică, fiind directorul departamentului „Teorie, Cercetare”.

Ca cercetător în filosofie, Cornel-Florin Moraru este specializat în estetică filosofică, filosofia artei și istoria filosofiei, domenii în care a publicat, printre altele, trei cărți de autor, cinci volume de cursuri universitare, două volume de antologii de texte și multiple studii și articole publicate în reviste de specialitate din țară și din străinătate.

Ca jurnalist cultural Cornel-Florin Moraru este, începând cu anul 2018, realizatorul emisiunii Izvoare de filosofie, difuzată de Radio România Cultural, care este singura emisiune dedicată filosofiei din peisajul radiofonic românesc. Pe lângă aceasta, el a realizat, începând cu anul 2016, rubrici de știință pentru emisiunea „Știința în cuvinte potrivite” (actuală „Știința 360”) de pe Radio România Cultural și rubrici cu cele mai noi descoperiri din neuroștiințe pentru emisiunea „Orașul Vorbește”, difuzată pe același post.

Pentru un CV complet și lista de publicații oferite gratuit spre consultare, vizitați site-ul său personal.

 

Curriculum Vitae >>

Contact: cornel.moraru@unarte.org

http://www.cornelmoraru.ro