Caută
Close this search box.
Me
11/10/2024

Lansarea revistei UNA II – Izvoare de Filosofie

Lansarea numărului 2 al revistei „UNA” a Universității Naționale de Arte din București va avea loc luni, 14 octombrie, ora 18:30, la librăria Cărturești Carusel. Invitat special: prof. univ. dr. Cătălin Bălescu. Evenimentul va fi discutat vineri, de la ora 21:10, pe Radio România Cultural și online, în cadrul emisiunii „Izvoare de Filosofie”.

Ediția din această săptămână a Izvoarelor de Filosofie este dedicată unui eveniment editorial insolit în spațiul reflexiv românesc. Este vorba despre lansarea celui de-al doilea număr al revistei de studii de specialitate a Universității Naționale de Arte din București – revista „una”.

Evenimentul de lansare va avea loc în ziua de luni, 14 octombrie, începând cu ora  18:30 la librăria Cărturești Carusel (Str. Lipscani nr. 55).

Cu această ocazie, îl vom avea ca invitat în studioul Radio România Cultural pe prof. univ. dr. Cătălin Bălescu, cunoscut pictor român contemporan, rector al Universității Naționale de Arte din București și editorul revistei UNA. Având o activitate susținută atât în plan artistic, cât și în plan teoretic, Cătălin Bălescu, conducător de doctorate în arte vizuale, a susținut multiple expoziții personale, a participat la numeroase expoziții de grup, a publicat mai multe articole de specialitate și a editat, coordonat și conceput un număr de peste 10 cataloage.

Tema pe care o propunem spre dezbatere este vizează modul în care putem transforma computerul într-un instrument valoros pentru înțelegerea și analizarea artei din perspectivă statistică, în vederea descoperirii unor constante structurale regăsite într-un număr foarte mare de imagini reprezentative.

Vă invităm și pe dvs. să vă alăturați acestei dezbateri, ca de obicei, vineri seară, începând cu orele 21.10, pe undele Radio România Cultural sau online pe www.radioromâniacultural.ro

Realizator: Cornel-Florin Moraru

Conexiuni:
Blog – http://izvoaredefilosofie.blogspot.ro
Pagină de Facebook: https://www.facebook.com/IzvoareDeFilosofie