Me
03/07/2023

Master 2023 Pictură @ UNAgaleria

Expoziția absolvenților de master ai Universității Naționale de Arte din București, departamentul Pictură.

Expun studenții atelierelor:
clasa prof. univ. dr. Cătălin Bălescu; clasa prof. univ. dr. Petru Lucaci

Valentin Alexe / Roxana Barbu / Iana Bradu / Ilie Brănescu / Adelina Cîmpeanu / Mădălina Cornea / Ioana Cristodorescu / Bianca Culuș / Ana Dominte / Bianca Ferăstrău / Daniela Grigorescu / Liana Herea / Alexandru Ion / Cristina Ioniță / Monica Martac / Marta Mattioli / Rebeca Mănescu / Ștefan Matei / Alin Mușat / Lucreția Neacșu (Maiorescu) / Andreea Petrov / Norica Popescu / Alina Tătăroiu / Andreias Welther

Curator:
Lect. univ. drd. Teodor Ștefan

“Dincolo de Limitări: Explorarea artistică a noii generații” exprimă dorința de a depăși constrângerile și de a căuta noi modalități de exprimare artistică prin intermediul picturii. Fiecare artist își asumă riscul de a experimenta, de a explora și de a-și manifesta propriile viziuni într-un mod personal.

În expunere se regăsesc lucrări ale absolvenților ciclului de masterat al Universității Naționale de Arte din București, departamentul Pictură și reprezintă o selecție din proiectele lor mai ample.
Fiecare lucrare expusă este rezultatul unor ani de explorare, cercetare și dezvoltare artistică în cadrul departamentului. Absolvenții masteranzi își manifestă creativitatea într-o varietate de stiluri și direcții, abordând teme universale și contemporane. În acest sens, expoziția reflectă diversitatea abordărilor artistice, oferind o privire de ansamblu asupra modului în care ei explorează și experimentează prin formă și prin culoare, idei și perspective individuale.
(…)
Explorarea artistică a noii generații nu se limitează doar la dimensiunea individuală, ci este și un proces de colaborare și dialog între creator și privitor. Prin intermediul acestei colaborări, se creează un spațiu în care se îmbină diferite perspective și se deschid noi orizonturi de înțelegere și interpretare. Privitorul devine parte activă a explorării artistice, aducându-și propria sensibilitate și experiență în dialogul cu operele expuse.
Prin urmare, expoziția poate deveni un loc de întâlnire între artiști și comunitate, un mediu propice pentru a stimula gândirea critică, a inspira și a deschide noi căi de explorare artistică în viitor.