Universitatea Națională de Arte București

Caută
Close this search box.
12/05/2023

Expoziția studenților internaționali din anul universitar 2022-2023.

Coordonatele geografice 44°26’N 26°06’E indică locul în care studenții participanți la expoziție s-au aflat pentru o perioadă scurtă de timp, minim 1440 de ore (60 de zile), într-un cadru nou pentru ei: București.

Universitatea Națională de Arte din București prezintă Expoziția studenților internaționali din anul universitar 2022-2023.
Sunt 26 de expozanti, studenți străini înscriși la programul de Licență și Master și studenți din universități europene partenere veniți cu mobilități de studiu Erasmus, din 13 țări: Franța, Italia, Spania, Cehia, Lituania, Austria, Germania, Polonia, Turcia, Grecia, Iran, Mexic, Kenya.
Aceștia aduc în fața publicului lucrări recente realizate în timpul unui semestru, reprezentând teme de atelier sau preocupări personale. Ei și-au arătat interesul pentru diferite departamente din UNArte: grafică, pictură, foto-video, modă, arte texile, ceramică-sticlă-metal, scenografie, sculptură, design grafic, design ambiental, pedagogia artei, conservare-restaurare.
1440 h / 44°26’N 26°06’E
Coordonatele geografice 44°26’N 26°06’E indică locul în care studenții participanți la expoziție s-au aflat pentru o perioadă scurtă de timp, minim 1440 de ore (60 de zile), într-un cadru nou pentru ei: București.
Acestă experiență a reprezentat o provocare pentru tinerii artiști, aflați departe de casă și într-un mediu cultural diferit, dar totodată și o oportunitate de a interacționa cu persoane provenind din culturi diferite. Fiecare student a perceput și interpretat această experiență într-un mod personal, în funcție de experiența sa, personalitatea și deschiderea culturală.
În lucrările lor transpare influența pe care a avut-o specificitatea locului, poate fi obsevat modul în care au fost afectați de acesta, dar și modul în care ei iși lăsat amprenta asupra locului prin activitatea lor, prin emoțiile incluse în gestul lor artistic.
În asamblu, aceste lucrări vorbesc despre modul specific în care un grup de tineri experimentează viața într-un mediu nou, de la activitățile zilnice până la interacțiunea cu oameni noi și stimuli culturali diverși. Tinerii artiști privesc cu ochii larg deschiși realitatea fizică înconjurătoare, reproduc detaliile care îi intrigă, rememorează imagini cu care au venit de acasă și evaluează noua realitate cu ajutorul lor, sau lasă imaginația și mâna să-i ducă pe cărări nebătute pentru a descoperi imagini și forme noi care pot conține coordonatele unei lumi viitoare. Ei folosesc reperele concrete ale locului sau se cuibăresc în imaginar și, de acolo, procesează noile informații senzoriale.
Lucrările expuse se prezintă sub forme și abordări tehnice diferite, de la desene extrase din caiete de schițe la fotografii, montaje video, animații, picturi, lucrări din material textil, din ceramică sau metal. Sunt lucrări bidimensionale, în marea lor parte, prezentate în format fizic sau digital, dar și obiecte tridimensionale, sau instalații interactive.
Expun: Nacho ALMARCHA OCHOA / Ceylin ÇAKAR / Eleni CUNI / Samira DASTRAS / Aglaé DEBOIS / Arthi DURAISAMY / Vivien Delara Aida EHRENBÖCK / Seyedehanahita FARREHI / Klara FEHSENMAYR / Joana KAZILIŪNAITÉ / Joy Wanjiku KIBERA / Carlotta KRÄMER / Mantas KRESNINKEVIČIUS / Carlotta LANDUCCI / Maja MAJCZAK / Shima MEHBOUDI / Maria NEAL / Francesca POSSANZINI / Andrea Naiara RAUTA DULAPCEA / Jáchym ŘIČÁNEK / Leonardo ROCHA MORALES / Alan ROMEIRA / Raquel RUIZ SIFRE / Salomé TAVERNE-ANTOINE / Zoe VINCENT / Ora YERMIA
Expoziția este realizată în cadrul Proiectului CNFIS-D2 – UNArte_Internațional – Politici și strategii de internaționalizare la Universitatea Națională de Arte din București / T-FDI-2023-0313