Universitatea Națională de Arte București

Caută
Close this search box.
14/12/2023

EuroFabrique Cluj

Universitatea Națională de Arte, București este una dintre cele 5 instituții de învățământ artistic din România care a participat, alături de partenerii ei din Franța (ESADHaR - Le Havre Rouen, ESAD - Grenoble) și Letonia (AAL din Riga), în cadrul proiectului "EuroFabrique Cluj", desfășurat între 5 și 10 decembrie 2023 la Cluj Napoca.

Universitatea Națională de Arte, București este una dintre cele 5 instituții de învățământ artistic din România care a participat, alături de partenerii ei din Franța (ESADHaR – Le Havre Rouen, ESAD – Grenoble) și Letonia (AAL din Riga), în cadrul proiectului EuroFabrique Cluj, desfășurat între 5 și 10 decembrie 2023 la Cluj Napoca.

EuroFabrique Cluj a luat forma unui spațiu de coeziune și un laborator de proiecte educaționale și artistice care au încurajat producțiile culturale interdisciplinare și participative.

Din partea Universitătii Naționale de Arte au participat profesorii prof. univ. dr. Petru Lucaci, lector univ. dr. Otilia Boeru și studenții Ioana Macovei, Claudia Davidescu, Alexandra Gherghinoiu(departamentul Arte textile – Design textil/F.A.D.D), Cristina Chiriac, Teodora Ionescu, Emma Bădulescu( departamentul Pictură/F.A.P).

Proiectul s-a desfășurat la Mushuroi Creative Hub, un spațiu de interacțiune care a reunit 170 de studenți și profesori din diferite domenii artistice din România, Franța, Germania, Italia, Letonia, Portugalia, Republica Moldova și Ucraina, personalități importante ale scenei culturale și artistice europene și reprezentanți ai publicului larg.

Scopul EuroFabrique Cluj a fost de a stimula creativitatea în diferite contexte de colaborare, de a crește calitatea acțiunii artistice, a cercetării, a colaborării interdisciplinare.

EuroFabrique Cluj, a doua ediție a proiectului inițiat în 2022 la Grand Palais Ephèmere de RMN-Grand Palais, École des Arts Décoratifs Paris și ANdÉA în cadrul Președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene, a fost organizat de Clusterul de Industrii Creative Transilvania, Institutul Francez Cluj și Mushuroi Creative Hub în colaborare cu ANdÉA – Asociația Națională a Școlilor de Artă și Design din Franța.

https://fb.watch/oWlP9sZhlc/