meniu

Me

meniu

Me
Me

Profesori: dr. Dan Mohanu, dr. Cristina Serendan

Program curs: 04.05-15.05.2020

Activitățile cursului se vor desfășura online, în perioada stabilită,  pe Skype (unacroa) între 9am-12am, și pe platforma Google Classroom, cod acces 7xfaadp.

 

Cursul propune modelul ideal de structurare a cercetării multidisciplinare a unui obiect artistic sau monument. Cele două direcții de cercetare specifice restauratorului: cercetarea directă a obiectului /monumentului și cercetarea de arhivă, sunt prezentate în prima parte a cursului. Apoi sunt explorate posibilitățile de coroborare de către restaurator a informațiilor din domeniul structurii, chimiei, biologiei, microbiologiei, fizicii, mineralogiei şi petrografiei, istoriei și istoriei artelor, paleografiei, arheologiei, și prezentarea lor pe o structură și într-un format clar și accesibil.

La finalul cursului studenții vor avea o imagine de ansamblu asupra etapelor de cercetare absolut necesare pentru o evaluare corectă a stării de conservare a unui obiect / monument și stabilirea metodologiei de conservare – restaurare a acestuia.