Universitatea Națională de Arte București

Caută
Close this search box.
15/11/2020

Expozitia “ARcTic | Save the Blue Planet”, proiect cultural, co-finantat de AFCN, in premiera nationala la Muzeul Antipa

Din 13 noiembrie poti interactiona cu 6 animale grav afectate de poluarea cu plastic si deseuri marine. Vino sa vezi cum o echipa de profesori, actori si student au spalat plastice si deseuri pentru a le recicla creativ.

Indrazneste sa interactionezi cu exponatele care vor prinde viata la declansarea senzorilor si vor parcurge o serie de actiuni preprogramate.
ARcTic | Save the Blue Planet isi propune sa depaseasca modul traditional de a experimenta expozitiile, amplificandu-le rolul educativ si depasind constrangerile fizice ale exponatelor statice.

 

Proiectul cultural, co-finantat de AFCN si Universitatea Nationala de Arte, atrage atentia asupra uneia dintre cele mai actuale si stringente teme ale umanitatii: impactul negativ al poluarii asupra speciilor Pamantului.

Cele 6 personaje au fost construite de catre o echipa multidisciplinara, formata din designeri, ingineri, programatori, profesori, studenti, prin tehnici de reciclare creativa, ce imbina materiale reciclabile, deșeuri si materiale neconventionale cu led-uri, senzori de miscare, motoare si mecanisme complexe. Astfel, vizitatorii muzeului vor putea interactiona cu exponatele care vor prinde viata la declansarea senzorilor si vor parcurge o serie de actiuni preprogramate.