NOUTATI / EVENIMENTE

 

Conferinta de Presa: Cum sarbatoreste Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti aniversarea a 150 de ani de la infiintare.

 

Ora 12.00, Miercuri 25 septembrie 2013 / Rectoratul UNARTE (str. General Budișteanu nr. 19), etajul I /

 

 

„Ne aflam, probabil, intr-unul dintre cele mai emotionante momente din existenta comunitatii academice artistice a Scolii de Belle Arte din Bucuresti.” Catalin Balescu (Rectorul UNARTE)
 
Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti (UNARTE) va invita la o conferinta de presa prilejuita de inceperea anului universitar 2013-2014, an de o importanta aparte pentru prestigioasa institutie. Evenimentul va avea loc miercuri, 25 septembrie, ora 12.00, la Rectoratul Universitatii de Arte din Bucuresti (str. General Budisteanu nr. 19, etajul I), in prezenta: Catalin Balescu (Rectorul UNARTE), Eugen Gustea (Prorector), Dinu Dumbravician (Directorul Departamentului de Design), Cosmin Paulescu (Decanul Facultatii de Arte Decorative si Design), Marina Theodorescu (Departamentul de Design).
 
„Din perspectiva celor 150 de ani, ne aflam, probabil, intr-unul dintre cele mai emotionante momente din existența comunitatii academice artistice a Scolii de Belle Arte din Bucuresti. Acest fapt genereaza o seama de proiecte cu caracter patrimonial si artistic, pe masura traditiei noastre universitare.” (Catalin Balescu, Rectorul UNARTE)
 
Infiintata in 1864, cea mai mare institutie de invatamant superior artistic din Romania se pregateste de celebrarea a 150 de ani de la fondarea sa. De-a lungul acestor 150 de ani, profesorii si studentii prestigioasei scoli de arte frumoase, nume precum Theodor Aman, Gheorghe Tattarescu, George Oprescu, Ion Andreescu, Stefan Luchian, Constantin Brancusi, Victor Brauner sau Paul Neagu, au contribuit la integarea artei romanesti in circuitul international.
 
La intalnirea cu presa, prof.univ.dr. Catalin Balescu, Rectorul UNARTE Bucuresti, va prezenta calendarul evenimentelor din anul aniversar, care cuprinde proiecte extrem de generoase si reprezentative pentru arta romaneasca a ultimului secol si jumatate, vazuta atat din perspectiva nationala, cat si internationala. De la expozitii retrospective, dedicate tuturor domeniilor artistice, la expozitii ale tinerilor absolventi, pana la cataloage aniversare si simpozioane dedicate invatamantului de arta romanesc. Printre partenerii Universitatii Nationale de Arta se numara Academia Romana, dar si prestigioase institutii de profil din strainătate, precum universitatile de arta din Istanbul, Salonic, Sofia, Skopje, Belgrad sau Zagreb.
 
 
Interviu Prof. univ. dr. Catalin Balescu, Rector al UNARTE la Radio Romania Cultural
 
 
Site-ul oficial al Universitatii Nationale de Arta din Bucuresti: www.unarte.org
 
 
Contact: asistent Raluca Ionescu (0721250031, raluca.m.ionescu@gmail.com) / secretariat – Lia Bujor (tel.: 0213125197, fax.: 021 3125429, rectorat@unarte.org)
 

 
<< evenimentul urmator     ||     evenimentul precedent >>

 

NOUTATI / EVENIMENTE

 

 

Deschiderea Anului Universitar 2013-2014
7 octombrie 2013

 

Astazi 7 octombrie 2013 are loc la ora 12.00 la Sala Amfiteatru a Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti deschiderea oficiala a anului universitar 2013-2014 in prezenta domnului rector prof. un...
>> cititi mai mult

 

 
 
Conferinta de Presa: Cum sarbatoreste Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti aniversarea a 150 de ani de la infiintare.
Ora 12.00, Miercuri 25 septembrie 2013

 

„Ne aflam, probabil, intr-unul dintre cele mai emotionante momente din existenta comunitatii academice artistice a Scolii de Belle Arte din Bucuresti.” Catalin Balescu (Rectorul UNARTE)
>> cititi mai mult

 


 
Acordarea Premiilor Absolventilor UNARTE,
Promotia 2013

8 iulie 2013

 

Cu ocazia vernisajului expozitiei absolventilor Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti de la Departamentele Pictura si Sculptura, ce a avut loc la sala Constantin Brancusi a Parlamentulu...
>> cititi mai mult

 

 
 
Proiectul de extindere si remodelare a sediului central al Universitatii Nationale de Arte prezentat in cadrul Festivalului de Arhitectura din Londra
7 iunie 2013

 

Romania este prezenta pentru a patra oara consecutiv la Festivalul de Arhitectura din Londra (LFA), cea mai ampla manifestare de gen din Marea Britanie, dedicata anual celor mai interesante proiecte i...
>> cititi mai mult

 

 
 
Vizita echipei de evaluare EUA la Universitatea
Nationala de Arte din Bucuresti

5-8 februarie 2013

 

In perioada 5-8 februarie 2013 s-a desfasurat la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti a doua vizita din cadrul evaluarii europene organizate de EUA (European University Association). Evaluare...
>> cititi mai mult

 

 
 
<< inainte          ||          inapoi >>