GALERIA / EXPOZITII SI EVENIMENTE

 

(IN)FINITY WE TRUST

 

23.01 - 14.02.2014 /

Parteneri: National (AFCN) si derulat de Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti in parteneriat cu Universitatea de Arte George Enescu Iasi, Asociatia Doctoranzilor si Cercetatorilor in Filosofie.

 

 

In lumea spectacolului mediatic si a aparentei, in care timpul matematizat urmareste doar tranzactiile burselor din Tokyo, Londra, New York ignorand devenirea omului intru Fiinta, naturalul si biologicul au fost reduse la simple accesorii. Pentru individul contemporan, anesteziat cu reclame si gadget-uri, imbalsamat cu mirosul loisir-ului, cu Chanel si Roja Dove, imbatranirea devine interzisa iar moartea indecenta. In acest context, a alege sa vorbim despre moarte si in general despre finitudinea umana, garanteaza in mod paradoxal faptul ca suntem inca vii, ca inca iubim, visam si speram, ca suntem. Vorbirea despre moarte se reduce la simpla alegere a lui a fi si refuzul nemuririi reci, neautentice al tehnicii, al conceptualismelor, al artificialului. Artisti: Elena Albu, Matei Balan, Adriana Baloiu, Mihaela Bota, Adrian Dica, Alexandru Dumitru, Sabin Garea, Maria Jarda, Tudor Matache, Adina Mocanu, Rolland Niculusca, Răzvan Radu, Bogdan Sassu, Delia Zahareanu Curatori: Raluca Nestor Oancea, Mihaela Munteanu-Streck Proiectul ARTA.CONSUM. FINITUDINE (http://acofin.wordpress.com) a presupus in anul 2013 derularea de conferinte si ateliere interdisciplinare, cu participarea unor artisti vizuali, filosofi consacrati si medici specialisti. Scopul acestora a fost trezirea interesului tinerilor artisti si teoreticieni asupra spectrului larg de probleme implicate de conditia finitudinii umane. Incepand cu luna octombrie 2013 a fost lansata o serie de expozitii in Iaşi si Bucureşti, serie deschisa de evenimentul SWITCHED OVER de la Victoria Art Center, si continuata de SE VA INTAMPLA DEJA La Galeria apARTe (Iasi). In luna martie 2014 va urma lansarea unui DVD cu lucrarile artistilor participanti.
 
   

 
<< evenimentul urmator     ||     evenimentul precedent >>

 

EXPOZITII UNA GALERIA

 

 2018  |  2017  |  2016  |  2015  |  2014  |  2013  |

 

THE ORIGIN OF BOXES | STEFAN RADU CRETU
4-17.06.2018

 

CURATOR: Simona Vilau

De unde se trag creaturile construite de Stefan Radu Cretu? Cu ocazia expozitiei curente, misterul va fi descoperit. Parafrazandu-l pe Charles Darwin cu a sa Origine...
>> cititi mai mult

 

 
 
Expozitie de sculptura
15-28.04.2018

 

Expozitie de sculptura a studentilor de la Departamentul de Sculptura al Universitatii Nationale de Arte "George Enescu" din Iasi

Vernisaj, miercuri, 18 aprilie, ora 18:00 UNAgaleria (Combinatu...
>> cititi mai mult

 

 
 
”Since I’ve Been Gone…” (4 months, 15 days, 194 000 minutes)
31.01.2018 – 21.02.2018

 

Expoziția studenților Erasmus+ 2017 - 2018 la UNAGaleria București

UNAGaleria, sala de expoziții a Universității Naționale de Arte din București, va găzdui în perioa...
>> cititi mai mult

 

 
 
PICTURĂ / Master
1.03 – 15.03.2018

 

Clasa prof.univ.dr. Cezar Atodiresei:

Studenti: Ioana Mârlogeanu / Raluca Macovei / Vlad Mavriche / Alexandru Popa / Marius Radu / Ramona Ursache

Clasa prof.univ.dr. Cătălin Băles...
>> cititi mai mult

 

 
 
Textilele Astăzi / 2018
21.03.- 12.04.2018

 

Departamentul Arte Textile - Design Textil din cadrul Universității Naționale de Arte, Bucureşti vă invită să participaţi la vernisajul expoziţiei “Textilele Astăzi/ 2018“.

Ev...
>> cititi mai mult

 

 
 
<< inainte          ||          inapoi >>