Universitatea Națională de Arte București

Caută
Close this search box.

Arta în Spațiul Public și formele de Artă Tradiționale și Noi Media

[elfsight_social_share_buttons id=”1″]

Arta în Spațiul Public și formele de Artă Tradiționale și Noi Media

Studenții Departamentului Artă Murală sunt rugați să acceseze serviciu web Google Classroom. Link-ul cursului este: https://classroom.google.com/w/NzM0MjY5ODE1Mzla/t/all Departamentul Artă Murală din Facultății de Arte Decorative şi Design,  Universita

Studenții Departamentului Artă Murală sunt rugați să acceseze serviciu web Google Classroom. Link-ul cursului este: https://classroom.google.com/w/NzM0MjY5ODE1Mzla/t/all

Departamentul Artă Murală din Facultății de Arte Decorative şi Design,  Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti,  pregătește în cadrul Studiilor Masterale artişti specialişti capabili să proiecteze şi să realizeze intervenţii de Artă în Spaţiul Public și  asigură printr-un proces educațional interdisciplinar și multimedial complex, relaționat cunoașterii teoretice și a artelor vizuale contemporane locale / globale, calitatea învățământului superior și a cercetării științifice universitare. 

Conceptul educaţional Artă Murală, fundamentat pe tehnici tradiţionale murale, se află într-o continuă şi firească evoluţie către formele de artă contemporană precum: instalație, fațade electronice, obiect multimedia, environment electronic (videomapping), graffiti, lucrări mixt-media de Artă în Spatial Public / Public Art.

Fiecare masterand dezvoltă un proiect artistic personal în cadrul studiilor masterale. Cercetarea teoretică se îmbină cu practica artistică. Proiectele au tematici diverse și dialogul student profesor este unul individual centrat pe tema de proiect a fiecărui student. Profesorul urmărește și îndrumă etapele cercetării modelând capacitatea studentului de a-și dezvolta propriul design de cercetare. Lucrarea teoretică prezinte evoluția proiectului de la cercetare științifică –  documentare teoretică și vizuală din surse de specialitate – la studii de caz, analize cantitative, calitative, comparative și elaborarea proiectului artistic personal. Masterandul studiază domeniul din care face parte tema aleasă, forma de artă, tehnicile specifice proiectului artistic personal și se familiarizează cu concepte și studii critice contemporane. Lucrarea teoretică conține studii de caz din arta Românească, Europeană și universală. Proiectul artistic personal este prezentat ca un proces artistic complex, cuprinzând mai multe etape de la idee, documentare și schițe la elaborarea proiectului și transpunerea în material definitiv in situ. Studentul capătă abilități transferabile fiind capabil să elaboreze un proiect în mai multe medium-uri artistice nu doar în cel în care dezvoltă tema de cercetare în perioada studiilor masterale. Cunoștiințele acumulate au aplicabilitate atât în procesul creativ personal și elaborarea unui proiect de artă în spațiul public cât și în mediul educațional artistic și în administrația culturală relaționată artei de for public.

Lasă un răspuns