Universitatea Națională de Arte București

Caută
Close this search box.

Arta urbană cu caracter temporar şi efemer

[elfsight_social_share_buttons id=”1″]

Arta urbană cu caracter temporar şi efemer

Studenții Departamentului Artă Murală sunt rugați să acceseze website-ul Webex. Link-ul cursului online este: https://meetingsamer5.webex.com/meet/cozo70 Arta contemporană prezintă o pleiadă întreagă de materiale utilizate în diferite contexte, deschiz

Studenții Departamentului Artă Murală sunt rugați să acceseze website-ul Webex. Link-ul cursului online este: https://meetingsamer5.webex.com/meet/cozo70

Arta contemporană prezintă o pleiadă întreagă de materiale utilizate în diferite contexte, deschizând artiştilor o arie inepuizabilă de posibilităţi şi combinaţii, aproprieri şi reasamblaje fără precedent în istoria materialelor de la începuturile creaţiei artistice. Arta de azi poate cuprinde absolut orice, de la resturi (arte povera) la text conceptual, de la utilizarea trupului la arta digitală. Şi desigur, cea mai efemeră dintre toate este arta performance-ului, care, veţi vedea ulterior se întinde pe aproape 100 de ani de existenţă.

Acest curs prezintă aspecte ale artei contemporane actuale, mai precis modul în care arta monumentelor publice foloseşte elemente şi materiale perisabile, deci efemere. Acest material a fost îndelung studiat în teza mea de doctorat, iar acest curs se prezintă ca o continuare a cercetărilor mele referitoare la arta efemeră şi la materialul perisabil, fiind în acelaşi timp un suport atât pentru actul meu artistic cât şi pentru evoluţia artistică a studenţilor mei.

În cadrul acestui curs voi lua în consideraţie mateialele utilizate în arta contemporană cu acele caracteristici particulare ce apar când se pune accentul pe starea schimbătoare a acestor materiale. Orice obiect, orice materie se schimbă în relaţie cu timpul, lacurile îngălbenesc, printurile se albesc, culorile se alterează. Şi totuşi în arta actuală, ca un adaos la actul artistic, există mai mulţi factori care pun accentul pe caracterul schimbător al materiei, o modificare programată deliberat de către artişti, o decădere intenţionată, o variaţie a formei indusă de ulterioare re-executări, implicarea mai multor factori externi s.a.m.d.

Lasă un răspuns