Universitatea Națională de Arte București

Caută
Close this search box.

Tehnici și tehnologii de transpunere murală

[elfsight_social_share_buttons id=”1″]

Tehnici și tehnologii de transpunere murală

Tehnicile utilizate pentru realizarea artei murale variază mult în funcţie de ţară şi epoci. Acest curs intenționează să prezinte succint principalele tehnici murale, fiind o trecere în revistă a tehnicilor decoraţiei parietale.

Tehnicile utilizate pentru realizarea artei murale variază mult în funcţie de ţară şi epoci. Acest curs intenționează să prezinte succint principalele tehnici murale, fiind o trecere în revistă a tehnicilor decoraţiei parietale.Tehnicile utilizate pentru realizarea artei murale variază mult în funcţie de ţară şi epoci. Acest curs intenționează să prezinte succint principalele tehnici murale, fiind o trecere în revistă a tehnicilor decoraţiei parietale.

O cercetare în istoria artelor arată cum de la bun început pictura a fost în primul rând murală, rămânând astfel o perioadă îndelungată de milenii, practica artistică desfăşurându-se din Antichitate şi mult după Renaştere. Sunt binecunoscute compoziţiile realizate de artişti importanţi ai Renașterii, Michelangelo Buonarotti, Sandro Boticelli, mai devreme Pinturicchio, ca apoi Guido Reni, Tintoretto să realizeze lucrări mari, durabile, pe zid, ce demonstrează că pictura murală a fost principala formă de pictură timp de milenii. Arta murală înseamnă, din Neolitic până în prezent, manifestarea spiritului creator uman, într-o formă de mare amploare și rafinament. Odată cu realizarea primelor edificii, la decorarea acestora s-a recurs, pe lângă basoreliefuri la pictură pe zid – murală, singura formă de pictură care se va menține timp de milenii în decorarea clădirilor.

Cursul are drept argument necesitatea cunoașterii teoretice și practice a artelor murale de către studenți, fiind un excurs concentrat și punctual asupra realizărilor de gen din istorie, cu exemplificări ale prezentului. Pe de altă parte, cursul vizează perfecționarea tehnicilor de execuție în scopul exprimării optime a bogăției stilistice specifice artelor murale.

Tehnici și tehnologii de transpunere murală

Lasă un răspuns